dinsdag 16 september 2014

Ding 1: Bloggen - Aan de slag!

Maandag 15 september les 1 gevolgd bij Carla Heerschop in Bilthoven. Na een introductie zelf aan de slag:

Op de website http://7dingen.nl/bibliotheekidea vind je onder "Van Start" veel achtergrondinformatie. Het is de bedoeling dat je regelmatig, dus een paar keer per week op deze site kijkt, vooral onder de tabs "Nieuws en Tips" en "Agenda". Je krijgt niet of nauwelijks mail over de cursus. Alles verloopt via de website en je blog. Feedback krijg je als opmerking in je blog. Het is de bedoeling dat we elkaars blog gaan volgen en erop gaan reageren.

Onder "Ding 1: Bloggen" staat stap voor stap beschreven hoe je te werk gaat om een blog te beginnen: Eerst een Google account aanmaken. Ik heb er al één, maar speciaal voor deze cursus maak ik een nieuwe met een nickname. Het is handig om één wachtwoord te bedenken voor de hele cursus, want bij volgende onderdelen moet je ook weer accounts met wachtwoorden aanmaken.

Via Blogger.com (van Google) zijn we een start gaan maken met een blog; je kunt hier eventueel ook een nickname gebruiken.

Het is leuk om met de sjablonen uit te proberen hoe je wil dat je blog eruit komt te zien!

Geoefend met het invoegen van een plaatje, hoera is gelukt:
Ook geoefend met het invoegen van links:

Klik HIER om naar de startpagina van onze 7 dingen website te gaan.

3 opmerkingen:

  1. dag Adèle,
    Leuk om te zien dat je al zo aan de slag bent gegaan. Heb je ook al eens bij anderen een kijkje genomen? Onder bloglijst komen ze allemaal te staan.

    BeantwoordenVerwijderen